marinamargaretha

Senaste inläggen

Av marinamargaretha - 19 april 2012 14:05

Trött ja.

Idag är jag ledig men är så otroligt trött..

Det är verkligen zombiestatus på mig. ;-) Det är ganska grått & trist  ute. Tråkigt. Men det är ju aprilväder. Ska jobba fyra dagar framåt  med start imorgon. Men det är ganska lugnt i helgen. Så det blir nog mycket att stå i tvättstugan och

ta igen all  tvätt som vi ligger efter med. De har lagt in ett nytt golv åt oss så vi har varit utan maskiner i ca 1 vecka. ;-/

Sen är jag ledig  tisdag & onsdag nästa vecka.

Ska bli skönt med 2 dagars ledighet. Det är man ju inte bortskämd med.

 

Idag har det blivit ganska mycket tv-tittande och surfande. Städade igår när jag kom hem efter jobbet, så jag skulle slippa det idag. Annars städar man alltid på den enda dag man är ledig och det är ju så tråkigt.

Håller på och lär mig datorn för fullt. ;-)

 

Håller även på att kollar runt efter olika LCHF recept, så man vet lite till sen.

Jag skulle så gärna vilja köra redan nu men jag får väl bita ihop och vänta tills allt är klart, men sen så........

 

Ikväll är jag ensam hemma så maken ska jobba extra ikväll och dottern ska sova hos farmor och farfar.

Väldigt tråkigt att vara ensam hemma.

 

Nästa vecka är det återträff med viktklubben. Inget man ser fram emot eftersom  man tappade sugen för alla "problem" som har  kommit. Så det har ju varit mycket tröstätande med viktuppgång som resultat.

Fast om jag går dit så kan man ju få en nytändning att komma igång med tränandet i allafall.

Det vore ju skönt att komma igång med den biten iallafall, så får man det här med maten sen.

 

Ha en trevlig dag  alla därute. ;-)

Kram

Av marinamargaretha - 17 april 2012 13:07

Hejsan!

 

Dagen efter förra inlägget så fick jag besked om bukröntgen. Det visade ingetsom skulle kunna förklara mina besvär. Det var ju skönt. Men de hade hittat ett "bi-fynd" som var en 3 cm stor cysta på höger äggstock. Men det är ju tydligen ganska vanligt med cystor så jag är inte orolig. Om det hade varit något så vet jag att min läkare skulle ha kontaktat mig. Hon är väldigt noggrann.

Själv tror jag att mina besvär beror förmodligen på gluten.

Hoppas på att få göra gastroskopin så snart som möjligt. Tänkte att när den är gjord så ska börja med LCHF. Det är ju idealiskt om jag nu har gluten. Men jag tänkte testa den kosten även om det visar sig att jag inte har gluten.

Men jag måste vänta tills undersökningen är gjord, eftersom jag måst äta som vanligt fram tills den är gjord.

 

Annars då... Ja vi har ju fått en massa snö igen. Inte roligt. Satte ju på sommardäcken förra veckan. Men man får ju köra med sunt förnuft.

Det är ju ändå ca 3 grader varmt så det sjunker undan snabbt.

 

Idag var jag till frisören och klippte mig riktigt kort. Har aldrig haft så kort förut men jag hade bestämt mig för att prova. Jag blev riktigt nöjd faktiskt. Det är ju väldigt ovant måste jag säga. Det man mest ororar sig för är om man verkligen passar i det. Det kan ju vara svårt när man är såpass rund som jag är, men skitsamma.

Det är väldigt skönt iallafall nu när man går mot sommaren. Har beställt en ny tid alldeles vid midsommar. Då har det nog växt en hel del.

 

Sitter nu vid den nya datorn och skriver. Det är så skönt att inte behöva vara i ett speciellt rum för att surfa.

 

Kramiz Marina

Av marinamargaretha - 11 april 2012 09:22

Hej.

Ojoj, vad tiden går. Men har inte haft någon lust eller ork att blogga. Tänkte inte blogga förrän jag har fått svar på alla undersökningar och prover. Men skickade just iväg min deklaration över nätet och tänkte att varför inte....

 

Var ju iväg den 30;e mars på bukröntgen, men jag har inte fått nått svar på det ännu. Sen var jag iväg på mammografi förra veckan på onsdagen. Det blev positiva svar iallafall. Allt var jättebra där så det var ju skönt. Nu kan man släppa den biten.;-)

När jag kom hem från jobbet i torsdags så låg där ett brev från vårdcentralen och disktriktsläkaren. Där stod det att de prover jag gjorde den 20/3 ang gluten, visade att gränsvärderna var höga för transglutaminaser. Så hon har beställt tid för gastroskopi. Har dock inte fått den remissen ännu. Så det kanske visar sig att man är känslig mot gluten. :-/

Vi får se

 

Ang datorköpet så blir det inte den dator som jag lade upp bilder på. Vi bestämde oss för att ta ett mobilt bredbandsabbonemang via Telia i stället. Så då tog vi ett abonnemang med en dator där istället. Det känns bra det med. Den ska vi få på måndag tror jag det var. Ska bli kul;-)

Då blir det nog att blogga lite mer tror jag. För nu måste jag gå upp till "datorrummet"  till den stationära datorn om man ska göra någonting. Det är tråkigt.

 

Var iallafall ledig under hela påsken och det var helt underbart skönt. Jag behövde det känner jag. Jobbade igår och ledig idag. Ska sen jobba till måndag, men det går det oxå när det är någorlunda lugnt på jobbet.

 

 

Idag är det riktigt skitväder ute. Väldigt grått och regnigt. Trist. Man blir så trött. Men det är perfekt väder att sitta och brodera. Håller nu på med en snöleopard som är ganska stor.

Ska lägga upp bilder så småningom på mina andra broderier jag har gjort. Det blir nog med den andra datorn.

 

Träningen ligger jag lågt med just nu. Hoppas komma igång med lite promenader snart. Bara det blir lite varmare och finare ute. Jag vill gjärna få lite mer svar på alla undersökningar och prover så man slipper gå och fundera på det. Men tänkte iallafall börja med promenader. Är väl bra att ta det lite lugnt i början. Sen tycker jag att det är svårt att veta hur man ska träna när man har feber nästan jämt.......

 

Kramiz Marina

Av marinamargaretha - 30 mars 2012 15:22

Hej igen.

 

Oj vad tiden går. Har tänkt blogga så många gånger men det har inte blivit av.

Sist skrev jag ju att jag har börjat ta ett växtbaserat läkemedel som heter Iberogast. Har tagit det nu i nästan 2 veckor och måste då säga att det har hjälpt väldigt mycket.

Har inte haft ont i magen alls. Endast en gång så blev jag väldigt spänd och illamående. Så det känns skönt att ha hittat något som lindrar.

I dag har jag varit på Falu Lasarett och gjort bukröntgen. Fick dricka 1 liter kontrastmedel under ca en timme innan. Det var så otroligt äckligt att jag höll på att kräkas efter ett halvt glas. Men allt gick i till slut.

Sen när jag kom in på röntgen så fick jag kontrastmedel genom en nål i armen och det var en lustig känsla. Det kändes som att man kissade på sig. Tur att det inte var så. Nu får man vänta tills läkaren hör av sig ev på måndag och berättar hur det såg ut.

På onsdag nästa vecka ska jag åter till Falu Lasarett och då gäller det mammografi. Spännande men nervöst. Sen på onsdag eftermiddag ska jag in till MVC och göra cellprov, eftersom det är nåt som inte stämmer då jag tar p-spruta var 12;e vecka och får ändå mens ett par veckor innan nästa spruta. Har alltid varit blödningsfri förut.

Jaja, vi får se vad det blir. Febern har jag fortfarande var och varannan dag. Vi får se om de kan lista ut varför.

Men det är ändå skönt att inte ha så stora problem med magen längre. Nu kan man åtminstonde jobba utan att må dåligt. Det känns som att man kan börja tänka på vikten snart igen och ta itu med den.

 

I dag är det väldigt blåsigt ute. Solen skiner men det blåser så kallt. Tråkigt. Man blev nog bortskämd när det var riktigt vårväder för ett tag sedan.  Men det blir nog bättre. I helgen så jobbar jag på lördag bara. Skönt att vara ledig på söndag. Söndagar på jobbet är så otroligt sega. Man går mest och väntar på att gästerna ska checka ut någon gång så att man kan börja städa rummen. Utcheck är ju inte förrän klockan 12 och många väntar tills dess. Men det finns dem som åker tidigt också men det brukar ju inte vara så många. Det är väldigt olika. Beror mycket på vad det är för väder osv.

Påskhelgen är jag iallafall ledig. Har sagt att jag vill vara ledig fre-mån, eftersom jag jämt får jobba påsken. Jobbade ju även julafton och hela nyårshelgen. Så jag fick ledigt. Ska bli så skönt!! 4 dagars ledigt ;-).

 

Ska försöka bli lite bättre på bloggandet.

Ha det gott mina vänner.

Kramiz Marina

Av marinamargaretha - 21 mars 2012 13:18

Hejsan alla därute.

Ursäkta att det gått nästan en hel vecka sedan sist. Jag har inte orkat helt enkelt.

Ska försöka ta igen det nu. Sist jag skrev var ju i torsdags så vi börjar väl från fredagen då.

 

Ja jag jobbade ju på fredagen, men det gick inte så bra. Magen krånglade nästan hela tiden och naturligtvis fanns febern med i bilden. Så jag åkte hem runt elva tiden och sjukskrev mig lör,sön,mån. Var ledig igår och idag och ska egentligen jobba imorgon men har sjukskrivit mig även imorgon. Men på fredag är det dax att jobba igen. Annars måste jag ha läkarintyg. Jag får väl prova så får vi se. Då blir det fyra dagar isåfall. Fredag - måndag. I lördags så köpte jag ett naturläkemedel på apoteket som heter Iberogast. Som ska vara för ex IBS. Tänkte att jag måste ju prova för så här orkar jag inte ha det längre. Och faktiskt (peppar,peppar), så tror jag att det har hjälpt lite. Men då har jag ju bara tagit det lugnt oxå. Inte jobbat med kroppen. De första dagarna så tyckte jag att jag blev fruktansvärt gasig (hihi). Men det har blivit bättre. Jag har inte kännt av värken på samma sätt, så det är ju skönt.

Provet blir väl på fredag när man börjar jobba igen.

 

I måndags var jag hem till min syster på fika och det var trevligt. Vi träffas inte så ofta fast vi bor bara 7 km ifrån varandra. Men det blir väl lätt så antar jag.

Sen på måndag eftermiddag så ringde min läkare och ville kolla hur allt var, om jag fått remiss osv.

Det känns skönt att ha en läkare som bryr sig!

Det blev iallafall bestämt att jag skulle åka ner till vårdcentralen igen på tisdag (igår) och ta ett nytt prov för snabbsänkan då den var för hög sist. Ocg sen skulle vi ta ett prov för gluten också. Just nu kör vi på uteslutningsmetoden.

Så de proverna tog jag igår. Läkaren kommer att höra av sig när hon fått svar på dem. Gluten tog ganska lång tid att kolla, ca 2 veckor, men då kanske jag får svar på bukröntgen oxå.

Hon tyckte att jag kunde fortsätta att ta Iberogast om jag tycker att det hjälper.

 

Idag har jag städat av lite här hemma. Man kan ju inte bara lata sig. Även om febern är dryg.

Idag är det verkligen vårväder ute. 14 grader är det just nu och nu börjar det äntligen torka upp på gården.

 

Satt igår och kikade lite smått på lite olika laptops på nätet. Hoppas att jag kan köpa en nästa månad. Vore kul. Det svåra är ju vad man ska köpa för sort. Det finns ju så otroligt många. Men om man ska lagra en massa bilder så är det ju bättre att köpa en extra hårddisk bara för detta ändamål. Så då behöver ju hårddisken på själva datorn vara så jättestor. Eller?

Såg en i allafall som jag blev sugen på.

Den heter; FUJITSU LIFEBOOK AH531 CI5 2.5 4GB/320 NVIDIA GT525 15.6" W7P

Och ser ut så här;


               


  Snygg va!


Tycker den är så läcker.

Hoppas det blir av nästa månad.


Ha det gott mina vänner. ;-)

Kramiz Marina


Av marinamargaretha - 15 mars 2012 16:27

Hej igen!

Idag har jag varit på jobbet igen. Det var inte så mycket att göra men jag tyckte det var ganska jobbigt ändå. Jag fick inte så där fruktansvärt ont i magen som bukar hålla i sig en stund, utan har haft småont hela dagen istället;-(. Sen på eftermiddagen så kom det även som hugg. Nu när jag kom hem så slog febern till igen. Känner mig allmänt hängig.

På jobbet tog jag det lugnt. Ville inte säga så mycket till min arbetskamrat. Det måste ju vara skit tråkigt/jobbigt för henne att hela tiden höra detta klagande. Nu tror jag inte att hon kanske tycker att det så farligt att lyssna på, men man vet aldrig.


Nej, längre än så här blir det inte idag. Orkar inte..


Kramiz Marina

Av marinamargaretha - 14 mars 2012 17:45

Hejsvejs!

 

Jaha, då sitter man här igen då. :-)

Vilket känns jättebra tycker jag. Det är så otroligt stimulerande att bara få skriva av sig. Sen att man får en massa trevliga kommentarer är ju ett stort +.


Igår jobbade jag som vanligt. Dagen började hyfsat. Sen runt halv tio tiden så var det kört igen! Fick en massa kramper i magen och en yrsel som heter duga. Fick lov att sätta mig ner. Jag jobbade ensam igår så jag stängde in mig på ett rum och vilade.Det tog iallafall en halvtimme innan det började släppa. Jag blir så frustrerad när jag inte vet vad det är! Resten av dagen gick bara på halvfart. Det var tur att det var extremt lugnt. Idag har det inte varit några problem med magen. Bara haft lite feber. Jag har kommit underfund med att kramperna kommer alltid någon timme efter frukost och alltid när jag ska jobba med kroppen.....Aldrig tex efter lunch eller middag. Så jag är lite ororlig för morgondagens jobb.:-(


Idag har jag iallafall varit ledig. Vilket var skönt naturligtvis. Har inte gjort så mycket... Var ner till Borlänge och veckohandlade. Skönt att ha det avklarat. Inte så kul om man ska åka ner när man har slutat jobbet.


Ringde iallafall vårdcentralen idag ang mina prover jag tog förra veckan. Det var ju proverna för bukspottkörteln och sköldkörteln det gällde. Allt var perfekt sa sköterskan så det var jätteskönt! Hon sa att jag skulle höra av mig om jag tyckte att allt tog för lång tid osv. Så det är ju skönt.

 

Nog snackat om otrevligheter.

Igår så laddade jag min digitalkamera. Jag köpte den för ca 2 år sedan och den är väldigt sparsamt använd kan jag ju säga. Är så sugen på att lära mig ta kort. Och att sen kunna använda som typ Photoshop. Jag tror att man kan lära sig ta snygga kort med en vanlig digitalkamera. Önskemålet är ju en system kamera, men jag har faktiskt tänkt att "unna" mig en sådan om 2 år då jag har varit rökfri i 10 år. Så det är en bra present till mig själv då har jag tänkt. Nu håller jag på att spara till en laptop. Det blir nog ett inköp på det nästa månad. ;-)

Det är ju roligare att ha en dator som är mer på tiptop än de jag har nu.

Helst oxå om man ska redigera bilder och så:;-)

Vad det blir för märke har jag inte tänkt så mycket på. Men den får inte vara för dyr. Mellan 4000-6000 får den kosta. Inte mer. Ska bli så kul iallafall.

 

Sitter och kollar ut genom fönstret. Tänk att det är fortfarande ljust ute och klockan är snart 18.00

Helt underbart.

Funderar på  att köpa orkideér till övervåningen på huset. Jag är ganska dålig på att komma ihåg att vattna blommorna på övervåningen;-/. Knepigt eller hur:? Hihi.

Men alla säger att orkideér är så lättskötta. Så på hemköp att de sålde för endast 59.90 Det är ju jättebilligt.....

Man kanske skulle köpa några..... Vi får se.

 

Nej, mina vänner är det dax att ta hand om lite disk innan det blir lite fil. En ensam kväll framför tv:n igen. Men blir ju ganska tidig sänggång då klockan ringer 04.15


Nu blev det ett lång inlägg igen. Sorry!

Har visst mycket att "bladdra" om.

Ha en skön kväll mina vänner och var rädda om er!

Kramiz Marina

Av marinamargaretha - 12 mars 2012 17:00

Hej igen!


Jaha, då har det varit helg oxå. Dagarna går väldigt fort;-)

Sist jag skrev var ju torsdags men jag tror inte det har hänt så mycket. Vi får se hur långt inlägget blir.


Vi börjar väl med fredagen då.

Fredagen var en riktig "skitdag" för mig. Sprängande huvudvärk och ganska hög feber. Men jag ville inte att mina arbetskollegor skulle bli lidande så det var bara att pallra sig till jobbet.

När morgonjobbet var klart såg jag att det var så pass lugnt att det räckte med att vara 2 personer den dagen, så jag åkte hem med gott samvete.


Helgen för övrigt har varit ganska lugn. Jag städade huset på lördagen så det blev gjort.
Söndagen blev en riktig slappardag. Det var skönt då man inte kännde sig riktigt kry.


Dagen idag började som vanligt med huvudvärk fast utan feber.

Febern kom senare på förmiddagen;-/

Vid 10 tiden på fömiddagen fick jag så  fruktansvärt ont i magen igen.:-(

Med illamående och yrsel.  Shit , vad jobbigt det blir  när det kommer.  Tur att jag har en så  underbar  arbetskamrat  som är så förstående.  Jag blev tvungen  att sätta mig en stund.

Men den här gången  släppte  det iallafall efter ca 1 timme.  Förra gången  höll det i  sig ca 4 timmar;-/.

Det är jobbigt att inte veta vad  det är................


Denna vecka är jag själv hemma på eftermiddagarna/kvällarna  då älskligen ska jobba kvällar. Tråkigt..

Det känns konstigt att gå och lägga sig och det är tomt på andra sidan sängen......


Nu är det 10.2 grader ute. Snacka om vårkänsla. Det är inte mycket snö kvar nu;-)

På gården är det ganska mycket is men det har försvunnit en hel del under dagen.


Nej, nu ska jag nog gå och göra en kopp te.

Ikväll  blir det att titta på den nya serien Maria Wern.


Ha det gott mina vänner!

Kramiz Marina

Träna glosor med Ovido